8.30 – 9.30      Rejestracja uczestników. Kawa powitalna

9.30 – 9.35      Rozpoczęcie konferencji. Powitanie uczestników wydarzenia – Rafał Krupa, moderator konferencji

9.30 – 10.30    Zadania Krajowej Administracji Skarbowej. Tendencje w kontrolach skarbowych: narzędzia, terminy, obszary kontroli – Michał Zdyb, Doradca Podatkowy, TAXWISE

10.30 – 11.15  Płynność finansowa: Kredyt kupiecki – źródło problemów czy korzyści firmy? – faktoring, jako narzędzie do zarządzania płynnością finansową przedsiębiorstwa – Krzysztof Idzik – Dyr. ds. sprzedaży faktoringu w regionie centralnym i wschodnim, Raiffeisen Polbank 

11.15 – 11.45 Przerwa kawowa

11.45 – 12.00  Wsparcie dla małych i średnich przedsiębiorców w ramach programu Grow with Greater Warsaw Urzędu Miasta st. Warszawy – Andrzej Czajkowski; Koordynator projektu
"Promocja gospodarcza Warszawskiego Obszaru Funkcjonalnego"; Zuzanna Bartczak koordynator projektu, PWC

12.00 – 13.00  Panel dyskusyjny: Grow with Greater Warsaw – kompleksowy system wsparcia eksportowego dla MŚP z aglomeracji warszawskiej

Uczestnicy panelu:

  • Katarzyna Włodek-Makos – Dyrektor Biura Rozwoju Gospodarczego,  Przedstawiciel lidera projektu, tj. m.st. Warszawy
  • Anna Rosłaniec - Sekretarz Gminy Wiązowna, Przedstawiciel jednej z 39 gmin partnerskich WOF
  • Wojciech Piwowarski – Główny Specjalista,  Polska Agencja Inwestycji i Handlu S.A.
  • Jacek Pilatkowski - Naczelnik Wydziału w Departamencie Współpracy Międzynarodowej w Ministerstwie Rozwoju
  • Przemysław Stankiewicz - Dyrektor Działu Handlowego Waflex

Moderator: Dionizy Smoleń – Lider Zespołu ds. Sektora Publicznego, PwC

13.00 – 13.30 Przerwa kawowa

13.30 – 14.00 Optymalizacja kosztów w firmie – Michał Zdyb, Doradca Podatkowy, TAXWISE

14.00 – 14.40  Zatrudnianie cudzoziemców – zmiany w zasadach. Łatwiej czy trudniej? - Radca Prawny Tomasz Rogala, Partner/Associate, Kancelaria Raczkowski Paruch

14.40 – 15.40  Komunikacja w cyfrowym świecie, czyli zmień się albo znikaj – Adam Sanocki, Partner Zarządzający, Attention Marketing

15.40 – 16.30 Zakończenie konferencji. Lunch